Nosiboo orrszívó

Idézet egy kedves vásárlónk leveléből, és ezúton is köszönjük, hogy megosztotta velünk véleményét a Nosiboo-ról!

"A Nosiboo klasszisokkal javított az orrszívás helyzetének minőségén! :) Tény, hogy ettől sem imádja egy 13 hónapos gyerek az ilyesmit, de az is biztos, hogy kényelmesebb, konszolidáltabb.....és persze a nagy igazság újra: ha az Anya nem feszült (vmitől), a gyermek sem az, legalábbis nem annyira.... :)
Én örülök, hogy áldoztam rá, úgy néz ki, hogy nem bántam meg.... :)"

Az én gyerekeim már kinőttek az orrszívós korszakukból, de azt soha sem fogom elfelejteni, hogy ősszel helyet bérelt magának a porszívónk a konyhában, és tavasz végéig kisebb nagyobb megszakításokkal ott is éktelenkedett. Az egyik barátnőmnél emlékszem, már felszögelt helye volt a nappaliban, a könyvespolc mellet, ami finoman szólva sem nyújtott szép látványt.
Az éjszakai orrszívásokat pedig a legjobban utáltam, mert a nagy éjszakai csendben a porszívó zaja ezerszer hangosabb volt mint egyébként, majd ettől a félig kába gyerek is üvölteni kezdett én pedig csak azt mormoltam magamban, hogy bocsássatok meg szomszédok, bocsássatok meg szomszédok ... 

Így azt hiszem különösen érthető a lelkesedésem és rajongásom a Nosiboo, eziránt az új és egyedi készülék iránt. Továbbá egy magyar fejlesztésről van szó, amelyet feltételezésem szerint a fentiekhez hasonló tortúrák után talált ki és vitt véghez két pécsi apuka. Ráadásul nem csak kényelmes, könnyen kezelhető, hordozható, halk orrszívóról van szó, de borzasztó jól eltalált, szép design-t is adtak hozzá, cuki macifej formájában. 

 

 

 

Ez a készülék mindent tud, amire szükségünk lehet gyermekünk orrának tisztításához, ezáltal a betegségek megelőzéséhez és a gyógyulás folyamatának felgyorsításához:

- állítható szívó erő, de maximális erőnél is biztonságos a nyálkahártyára
- könnyen kezelhető
- Colibri szipkája formatervezett, igazán jól illik az orrba és könnyen tisztítható, így higiénikus
- halk, így igazán gyermekbarát
- egyedi designja még lakásunk dísze is lehet ha sűrűn van használatban
- hordozható, így utazásra is vihető szükség esetén

De miért olyan fontos a picik orrában felgyülemlő váladék kiszívása? Dr. Hárságyi Erzsébet, Fül-orr-gégész és audiológus szakorvos, főorvos tanácsai:

Az orrban pangó váladék számos probléma forrása lehet:
·          Gátolja a légzést, ezáltal nem tud a kicsi aludni, enni, cumizni.
·          A náthás-hurutos betegségek során az orrváladék felülfertőződik, aminek következményeként középfül-, arcüreggyulladás, rostasejtgyulladás és mandulagyulladás, valamint gége- és légcsőhurut is kialakulhat.
·          A visszafolyt váladék tovább fertőz, lenyelve hasfájást, hasmenést is okozhat.
·          A pangó váladék minden esetben lassítja a gyógyulást.
·          Sajnos a nátha gyakori gyermekbetegség, egy év alatt átlagosan 5-6 alkalommal is előfordulhat.
·          A betegség súlyosbodása esetén antibiotikumos kezelést kell alkalmazni. A kicsi nem mehet közösségbe, a szülők nem tudnak dolgozni, és a családtagok is könnyen megfertőződhetnek.
·          A sírva levegő után kapkodó gyermek az egész család éjszakai pihenését megnehezíti. Az orrjáratok tisztán tartásával számos elhúzódó betegséget és kellemetlenséget előzhetünk meg, ezért fontos egy hatékony orrszívó készülék használata.
·          A szülők felelőssége és feladata az orrban pangó váladék rendszeres eltávolítása, és a szabad légzés biztosítása

A készülék nem olcsó, ezt mi is tudjuk! Ezért sem meglepő, hogy sokan kerestek meg minket kérdéseikkel, kételyeikkel. A leggyakrabban elhangzottakat összegyűjtöttük és igyekszünk rájuk válaszokat is adni:

Elsőként felmerülő probléma kör, hogy milyen a szívóereje
- Mivel egyedien szabályozható, így a magunk igényeihez tudjuk passzintani, de a gyermek életkorát is figyelembe kell venni, az biztos, hogy maximális állásban is biztonságos a szívóerő.
- Ha valaki műszaki beállítottságú, annak paramétereket is tudunk mondani, vagyis maximálisan 0,12 bar szívóerővel rendelkezik.
- Feltételezem a fentiek még mindig nem elégítették az információ iránti igényt, így érdemes ezt a mókás, kísérletező kedvű videót is megtekinteni, szerintem ez igazán meggyőző.

Valóban halkabb mint egy porszívó, de akkor ez nem megy a teljesítmény rovására?
- valóban halkabb, a szívóereje pedig a javasolt egészségügyi határérték maximumára lett beállítva.  Az ennél nagyobb szívóerő, indokolatlan és veszélyes is lehet. Szintén egy jópofa kísérleti film készült erről, ahol háztartási kisgépeket hasonlítanak össze és közben mérik a zajszintet (még a kávéfőző szintjét sem éri el)

Tudjuk-e garantálni, hogy a gyerek ettől nem fog visítva ordítani?
- ezt sajnos nem tudjuk garantálni, sőt biztosan nem fog könyörögni a gyermekünk, hogy csak még egy kis orrszívást kérjen. Azonban sokkal barátságosabb és kíméletesebb, így biztosan gyorsabban elfogadja és talán még meg is kedveli.

Hogyan működik pontosan?
-erről van egy ismeretterjesztő kis film a doktornő segítségével, érdemes megnézni

Abszolut értjük, hogy egy ilyen beruházás előtt minél biztosabbak szeretnénk lenni a döntésben, így ha további kérdés merül fel, írjatok bátran nekünk!