Hűsítő, jégkrém a melegben!

csakis egészségesen

Nálatok is a nyár folyamatos fagyi evésről szól?
Lehet, hogy csak a gyerekeimben van a hiba, de nem múlik el nap, hogy ne kérdeznék meg, megyünk-e fagyizni? A kicsi még beszélni sem tud, de már kiválóan nyalogatja az öklét, jelezvén, hogy nyomás anya, húzzunk a fagyizóba.  Ráadásul már lehet kapni jó minőségű, megkockáztatom, egészséges fagylaltokat is, de azért a házi a tuti.

Legnagyobb örömömre a napokban fedeztem  fel, hogy milyen praktikus jégkrémtartót lehet kapni. Gyorsan össze is dobtam próbaképpen egy adagot és este beraktam a mélyhűtőbe. Aztán reggelre a 6-ból 2 pálcikát már a mosogatóban találtam, természetesen a férj volt a tettes, aki kijelentette, hogy az egészet meg tudta volna enni, mert igen csak ínyére való volt. Aztán a gyerkőcöknél is jól vizsgázott, így megosztom az elkészítést, hátha kedvet kaptok, a jó, meleg nyárban egy kis hűsölésre.

Hozzávalók:

egy adag idény gyümölcs, esetemben meggy és ribizli
minimális, ízlés szerint cukor, esetemben nyírfacukor de a mézet is jó szívvel ajánlom.
tiszta víz (de lehet natúr joghurttal is csinálni)
esetleg egy kis joghurt (elhagyható)

Elkészítése:

Megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk stb. a gyümölcsöt és beledobjuk a turmix edényünkbe. Annyi cukrot teszünk rá, amennyi jól esik (szerintem inkább kevesebbet) és ráöntjük a vizet, hogy épp ne lepje el a gyümölcsöket. Adhatunk még hozzá egy kis joghurtot is, majd jól összeturmixoljuk. Tádám, kész is. Mehet a formába, majd a mélyhűtőbe.

 

 

 

A siker garantált, viszont az nem,  hogy a gyerek nem lesz talpig maszatos!

Hozzászólások

Nana
Nana képe

Hú, ez nagyon jól néz ki! Hol lehet ilyen műanyag formát kapni?

kerekegészség Rita
kerekegészség Rita képe

IKEA :-)