Bőrradír készítése házilag

Most nem is egy receptet írok le, hanem a komponenseket és a variálhatóságukat, így igazán teljesen egyedit lehet alkotni. Az elkészítés pár perc.
A költsége maximálisan pár száz forint, de igazán olcsón is kihozhatjuk, mivel a konyhapolcon minden megtalálható hozzá.

Amire szükségünk lesz:

- Egy pofás, guszta kis üveg,a mely lehet széles szájú befőttes (azért a címkét áztassuk le róla) vagy csatos verzió.
- Természetes dörzs anyag, ami lehet cukor vagy só
- Hidegen sajtolt olaj
- Illóolaj
, amely egyben hatóanyag és biztosítja a mennyei illatot
- Más ötletek, amelyek tetszés szerint megbolondítják (pl. kávézacc, citrom/narancs leve stb.)

Töltsd meg a kiválasztott üvegedet dörzsanyaggal, majd adj hozzá olajat és néhány csepp tetszés szerinti illóolajat. Kicsit keverd meg, majd öntsd fel olajjal addig, hogy éppen ellepje a cukrot/sót.
A cukor lehet sima kristálycukor, de lehet barna is. A cukrot azért szeretem jobban, mint a sót, mert nem tolakodik bele az illatba és pont olyan méretű a szemcse, ami kellemesen és nem erőszakosan dörzsöl (ráadásul antibakteriális hatása is van). Ha valaki a sót szereti jobban, ahhoz nagyon kellemesen passzol a citrom, akár a leve, akár illóolaj formában vagy éppen mindkettő. Ekcémás vagy nagyon érzékeny bőrre a só és olivaolaj kombinációja gyógyító hatással is lehet. Ha a vérkeringést szeretnénk vele fokozni, és a cellulit problémák ellen is dolgozni, akkor adjunk hozzá kávézaccot, és vérkeringést fokozó illóolajakat pl:  fahéj, boróka, narancs stb. ez az, amit minden nő, inden korsztályban igazán előnyben részesít.

Az olaj lehet tetszőlegesen választott a konyhából, lehetőség szerint ne legyen finomított, ennyi kényeztetés jár a bőrünknek is! Én általában hidegen sajtolt napraforgót használok, mert az olíva illata nekem túl harsány. Fiatalabbaknak mandula olajat ajánlanék. Egy igazi anya-lánya olaj a szőlőmag, amelyben például szőlőmag őrlemény is lehet a dörzs anyag.Ha pedig luxus kivitelt szeretnénk készíteni, akkor a jojoba olaj kihagyhatatlan.

Az illóolaj legyen 100% tisztaságú!!! A grapefruit/narancs isteni illatú, emellett élénkít, tisztít és stimulál. Megbolondítható egy kis gerániummal, szintén az illata és nem utolsósorban a nyirokrendszer tisztító hatása miatt 40 év felettieknek szinte kötelező. Levendula az igazi jolie joker. Bárkinek és bármire. Megnyugtatja a bőrt és az idegeinket is egyben, de még jótékony hatás is van a gyulladt bőrrészekre.
FONTOS: hogy ha nyáron használjuk a bőrradírt, akor ne citrus olajokkal készítsük, mert fényérzékenyítenek!
Már csak azt sajnálom, hogy nem lehet illatos képet feltölteni, hogy ti is érezzétek ...